راهنمای سفر به دریاچه سوها

به گزارش عینک ارومیه، اینطور نیست که برویم اردبیل چند بنای تاریخی ببینیم، در بازارش بچرخیم و بعد فکر کنیم که همه جا را گشته ایم. جاهای دیدنی اطراف اردبیل، مثل گردنه حیران، جنگل فندقلو یا دریاچه سوها، خود می توانند علت سفر باشند و ما امروز درباره دریاچه سوها نوشته ایم.

راهنمای سفر به دریاچه سوها

دریاچه سوها کجاست؟

اگر دارید از تهران به دریاچه سوها می روید باید بدانید که فاصله شما تا این دریاچه حدود 625 کیلومتر، چیزی حدود 8 ساعت است.

وارد شهر اردبیل می شوید و اولین میدان را به سمت شرق می پیچید، فاصله شما تا روستای سوها که دریاچه در کنارش قرار گرفته، حدود 35 کیلومتر است. راه ارتباطی به وسیله جاده اردبیل به بریس می گذرد. در راستاتان تابلوهای روستای سوها را می بییند و وارد فرعی روستا که بشوید کمتر از یک ساعت بعد در روستایید.

دریاچه سوها که محلی ها به آن سوآ هم می گویند در نتیجه آبی به وجود آمده که پشت سد سوآ جمع شده. از این منطقه جنگل های گیلان آغاز می گردد و خیلی از آنهایی که می خواهند پیاده بروند آبشار لاتون این راستا را برای رفتن به آبشار انتخاب می نمایند. و 3 روز بعد در کنار بلندترین آبشار استان گیلانند.

روستای سوآ

و اما در خصوص روستا. روستای سوآ پر از مغازه های کوچک است که بیرونشان تخت گذاشته اند و قلیان و چای می دهند و چیزهایی مثل پفک، باتری و بسکوئیت و چیزهایی مثل این را می فروشند. از روستا تا کنار دریاچه 5 کیلومتر راه است. یک قسمت را می گردد با ماشین معمولی رفت. ولی قسمت دیگر خیلی جاده خاکی می گردد و حتما باید نیسان یا آفرود داشته باشید.

یکی از منابع عایدی روستاییان در سوآ همین است که با مبلغی حدود 40 50 هزار تومان، گردشگران را با نیسان ببرند دم دریاچه. اگر خودروی شخصی ندارید در اردبیل، تاکسی ها هم تا روستای سوها شما را می رسانند.

دریاچه سوها، دریاچه بزرگی ست. یک طرفش را جنگل پوشانده و طرف دیگرش را تپه و راستا پیاده روی به سمت آبشار لاتون هم از اینجا می گذرد. در کنار این تپه ها، اهالی روستا آلاچیق هایی ابتدایی را برپا نموده اند و آش دوغ و چای می فروشند.

آب دریاچه کدر و راکد است و قابل شنا کردن هم نیست. اگر خوش شانس باشید کره اسب هایی را می بینید که در دشت های اطراف دریاچه آزادانه دارند برای خودشان می چرند. و اگر تا اوایل تیرماه به دریاچه سوها بروید، مه مدام روی دریاچه را می پوشاند و کنار می رود و این خودش خیلی قشنگ است. در اطراف دریاچه می گردد چادر زد، اما باید مواظب حیوان های منطقه مثل گراز هم بود.

زیباترین جاهای دیدنی اردبیل (1)

راستا آبشار لاتون

برای رسیدن به این آبشار باید سه روز در راه بود و از بین جنگل گذشت، بنابراین کار هرکسی نیست و احتیاج به راهنمای محلی دارد. بسته به توان خودتان دارد که چند روزه به آبشار برسید. ولی روز اول راستا سربالایی ست و روز دوم و سوم سرازیری آغاز می گردد.

بعد از گذشتن از جنگل به دامنه قله اسپیناس می رسید. دامنه این کوه بلندترین نقطه تالش است و ییلاقات تالش هم در راستاتان قرار دارند. می توانید شب را همینجا بمانید و صبح به راه بیفتید. بعد از 8 ساعت پیاده روی دوباره جنگل آغاز می گردد و جنگل را که پشت سر بگذارید به آبشار لاتون می رسید.

آبشار لاتون

آبشار لاتون در انتهای غربی استان گیلان، در 15 کیلومتری جنوب غربی آستارا به سمت اردبیل، کنار کوه اسپیناس، شهر لَوَندِویل، روستای کوته کومه واقع شده است.

فاصله آبشار تا روستای کوته کومه 60 کیلومتر است و احتیاج به پیاده روی 4ساعته دارد. ارتفاع آبشار لاتون 105 متر است و برای همین شما با آبشاری معمولی که قطر آبش مقدار شیرآب است، طرف نیستید.

جاذبه های نزدیک دریاچه

دریاچه سوها، در 10 کیلومتری نمین قرار گرفته. شهر کوچکی به جنگل فندقلو معروف است، بهارها گل های بابونه این منطقه را فرش می نماید. البته که در کنار خود دریاچه و در بهار و تابستان هم این گل ها را می گردد دید.

همه چیز درباره سبلان، قله مقدس ایران

کجا اقامت کنیم؟

جز کمپ کردن در کنار دریاچه، هتل های اردبیل می توانند انتخابتان باشند.

منبع: اسنپ تریپ

به "راهنمای سفر به دریاچه سوها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای سفر به دریاچه سوها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید