ترامپ آمریکا را به مرز فروپاشی خواهد رساند
به گزارش عینک ارومیه، جاناتان فریدلند ستون نویس گاردین در مقاله ای به مساله اقدامات و سیاست های مخرب ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخته و این هشدار را مطرح نموده که این سیاست ها می توانند آمریکا را به مرز فروپاشی برسانند. وی در این رابطه می نویسد:

همه ما می دانیم که انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا در پیش است و این کشور در شرایط کنونی، شرایط خوبی ندارد. شرایط آشفته آمریکا موجب شده تا بعضی کارشناسان و تحلیلگران با نگرانی، اخبار آمریکا را دنبال نمایند و حتی این سوال را از خود بپرسند که آیا این کشور در آستانه فروپاشی است؟
به گزارش عینک ارومیه، سوالات اینچنینی شاید تا حدی اغراق گونه به نظر برسند با این حال، فرایند تحولات اخیر در آمریکا نشان می دهند که فرآیند دموکراتیک در این کشور روز به رو ضعیف تر می گردد. در هفته گذشته وقتی خبرنگاری از دونالد ترامپ پرسید که آیا وی در صورت شکست، به انتقال مسالمت آمیز قدرت در آمریکا متعهد است یا خیر؟
وی پاسخ داد: خوب ما باید صبر کنیم و ببینیم چه می گردد. البته که پس از این موضع گیری رئیس جمهور آمریکا، کاخ سفید گفت البته که ترامپ در صورتی که انتخابات، آزاد و عادلانه برگزار گردد، نتیجه آن را خواهد پذیرفت. با این همه، این مساله یک سوال اساسی را در ذهن بسیاری از افراد ایجاد نموده: در آمریکا چه اتفاقی خواهد افتاد اگر ترامپ تایید نکند که انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، عادلانه و آزاد بوده است؟ ترامپ تا به امروز بار ها و بار ها گفته که اگر جو بایدن پیروز انتخابات آمریکا گردد، وی نتیجه آن را نخواهد پذیرفت.
این چالش به طور خاص در مقاله اخیر بارتون جلمن در نشریه آتلانتیک با عنوان: انتخاباتی که می تواند کمر آمریکا را بشکند، برجسته شده است. بسیاری از خطراتی که این انتخابات می تواند حامل آن ها باشد، تا حد زیادی آشنا به نظر می رسند. جمهوریخواهان از تمامی ابزار های خود در مدت اخیر استفاده نموده اند تا اینگونه القا نمایند که رای الکترال در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا به نفع ترامپ است و یا آن ها به طرح این گزاره پرداخته اند که اساسا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با استفاده از سرویس خدمات پستی آمریکا، نتیجه ای الا تقلب گسترده در انتخابات را به دنبال نخواهد داشت.
همه این ها به کنار، همانگونه که بارتون جلمن در مقاله خود می گوید: مشکل فقط این نیست که ترامپ از اقرار به شکست و تایید پیروزی طرف مقابل سر باز خواهد زد. او همچنین از تمامی توان و ظرفیت های قانونی خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا استفاده خواهد نمود تا در راستا دموکراسی در کشورش، ایجاد چالش و خلل کند. رویه هایی که ترامپ تا به امروز در قبال انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا در پیش گرفته، تا حد زیادی شبیه به کودتا علیه دموکراسی هستند. این رویه ها حتی لزوما مورد تایید جمهوریخواهان در آمریکا نیز نمی باشند.
در شرایط فعلی همچنین، آنچه که مخصوصا پس از فوت قاضی دیوان عالی آمریکا قاضی روث بادر گینسبرگ مطرح می گردد، این نکته است که ترامپ احتمالا با انتصاب یک فرد نزدیک به خود سعی خواهد نمود تا در صورت کشیده شدن مساله نتیجه انتخابات 2020 آمریکا به دیوان عالی کشورش، رای اصلی را به سمت خود جلب کند. امری که یک سواستفاده صریح از قانون به حساب می آید و برای آمریکا، خسارتی جبران ناپذیر است.
دیوید فرنچ نویسنده محافظه کار آمریکایی اخیر در کتاب خود با عنوان Divided We fall می گوید: خطر تجزیه و انشقاق، عمیقا ایالات متحده آمریکا را تهدید می نماید. این مساله مخصوصا پس از مرگ قاضی روث بادر گینسبرگ، و سواستفاده ها و اقدامات احتمالی ترامپ بر علیه دموکراسی آمریکایی، بیش از پیش تشدید شده است. وی معتقد است: افکار عمومی و نخبگان آمریکا باید نسبت به این خطر مطلع بوده و با تمامی ابزار ها و ظرفیت های ممکن در برابر آن بایستند.
زمانی یک نویسنده روس به نام آندری آمالریک در مقاله ای در دهه 1970 میلادی به طرح این پرسش پرداخت که آیا اتحاد جماهیر شوروی تا سال 1984 دوام خواهد آورد؟ . در آن موقع بسیاری از افراد با تمسخر وی گفتند معلوم است که شوروی به عنوان یک ابرقدرت در جای خود باقی خواهد ماند و همچنان قدرت خواهد داشت. با این حال، همگان شاهد بودند که بیست و یک سال پس از طرح سوال آندری آمالریک، اتحاد جماهیر شوروی به عنوان یکی از دو ابرقدرت اصلی دنیا فروپاشید و به چندین کشور تجزیه شد.
ما بایستی به یاد داشته باشیم که در دنیا، تحولات زیادی رخ می دهد و بسیاری به قدرت می رسند و بسیاری از امپراطوری ها نیز سقوط می نمایند. در این چهارچوب، ایالات متحده صندلی امن و لایتغیری را ندارد. سیاست ها و رویه های ترامپ و تیم وی، تا حد زیادی آمریکا را به نقطه ای رسانده اند که بایستی آن را نقطه نگرانی نامید و بر این تاکید نمود که این مساله، می تواند تاثیری منفی بر موقعیت و قدرت دنیای آمریکا و همچنان ماهیت دموکراسی در این کشور داشته باشد.
*نویسنده: جاناتان فریدلند، وی ستون نویس گاردین است
منبع: فرارو