آشنایی با خواص بخور بابونه

به گزارش عینک ارومیه، خبرنگاران - سلامت - گیاه بابونه یکی از معروف ترین گیاهان دارویی و سرشار از خواص مفید است. این گیاه بسیار خوش بو و خوش طعم است و مصرف آن هم بسیار ساده است. بابونه گیاهی دائمی است و قامتی کوچک دارد که ارتفاع آن تقریباً به 30 سانتی متر می رسد. این گیاه بویی منحصر به فرد داشته و بیشتر در چمن زارها و زمین هایی با جنس عمدتاً شنی می روید. قسمت دارویی گیاه بابونه، گل های این گیاه است. علاوه بر استفاده خوراکی از این گیاه مثلا به صورت دمنوش، بخور بابونه هم در طب سنتی توصیه می گردد و در بین مردم بسیار مرسوم است. در ادامه این مطلب شما را با فواید، مضرات و خواص بخور بابونه و طرز تهیه آن آشنا می کنیم.

آشنایی با خواص بخور بابونه

خواص بخور بابونه

در ادامه به تعدادی از خواص درمانی بخور بابونه اشاره خواهیم کرد. در هر مورد ممکن است روش استفاده از بخور بابونه متفاوت باشد که به آن اشاره شده است.

1- پاکسازی پوست و درمان آکنه

یکی از مسائلی که بیشتر افراد به خصوص در سنین نوجوانی و جوانی با آن دست و پنجه نرم می نمایند، جوش های تشکیل شده در سطح صورت است. بخور گل بابونه برای درمان آکنه و جوش های صورت بسیار مفید و اثر بخش است. بخور بابونه علاوه بر کاهش التهاب و از بین بردن میکروب های سطح پوست، باعث تحریک گردش خون در سطح پوست صورت می گردد. این بخور با خواص سرشار خود، پوست را جوان تر و شاداب تر می نماید، بعلاوه منافذ موجود در سطح پوست را باز می نماید و فرایند دفع سموم و آلودگی هایی مانند فلزات سنگین موجود در هوای آلوده شهرهای عظیم را که طی روز در منافذ پوستی به دام افتاده اند را سرعت می بخشد. این گیاه باعث جوان سازی هرچه بیشر پوست شما می گردد.

2- افزایش رطوبت و شادابی سطح پوست

بخور گل بابونه به همراه گل ختمی، علاوه بر این که باعث تمیزی و مرطوب شدن سطح پوست می گردد، با خواص معجزه آسای خود سبب ضدعفونی شدن، روشنی و شادابی پوست هم می گردد. برای تهیه این بخور اندازهی گل ختمی و گل بابونه را در ظرف حاوی آب جوش بریزید و آن را روی شعله قرار دهید و سپس به این ترکیب فرصت دهید تا با حرارت ملایم دم بکشد. سپس در ظرف حاوی این ترکیب را بردارید و یک پارچه روی سر خود و ظرف بیندازید تا اجازه بیرون رفتن به بخارها ندهید. در حین بخور گرفتن، به یاری انگشتان به آرامی پوست صورت خود را ماساژ دهید. باید دقت داشته باشید که اندازه گل ختمی در این ترکیب دو برابر گل بابونه است.

3- رفع کردن جوش های سرسیاه

جوش های سر سیاه یکی دیگر از مسائل پوستی هستند. اگر شما هم جزو افرادی هستید که علاوه بر جوش های آکنه ای، جوش های سر سیاه و هم دانه های سفید را هم در روی پوست صورت خود مشاهده می کنید، می توانید اندازهی از گل بابونه را در ظرفی بریزید و به اندازه متناسبی آب به آن بیفزایید. در هنگام جوشیدن این محلول با دمای مناسب، صورت خود را ده دقیقه بخور دهید. در این حالت جوش های سر سیاه نرم می شوند. بعد از گرفتن بخور به یاری دستمال تمیزی دانه ها را فشار دهید تا از پوست خارج گردد و بعد با آب سرد صورت خود را بشویید تا منافذ باز شده، مجدداً بسته شوند.

بیشتر بخوانید: چند روش خانگی برای از بین بردن جوش سرسیاه

4- التیام درد چشم

پزشکان طب سنتی معتقدند، استفاده از بخور بابونه به همراه سرکه، چشم درد را درمان می نماید. درد چشم ممکن است بر اثر عوامل زیادی رخ دهد. از مهم ترین این علت ها عفونت های چشمی است که البته درد ناشی از این عارضه به یاری بخور بابونه التیام می یابد.

5- پیشگیری و درمان سرماخوردگی

یکی از راه های درمان و پیشگیری از بیماری سرماخوردگی در فصول سرد سال از جمله فصل پاییز و زمستان گرفتن بخور با گیاهان دارویی مانند بابونه است. بخور بابونه به همراه آویشن به علت اینکه هر دو از جمله گیاهان ضد التهاب هستند، روی باکتری های دستگاه تنفسی اثر گذاشته و آن ها را نابود می نمایند. بخور این دو گیاه برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های پیاپی اثری معجزه وار دارد. برای تهیه این بخور مفید می توانید 10 گرم آویشن و بابونه خشک را در 500 میلی لیتر آب بجوشانید و با آن بخور دهید. بعلاوه استفاده از 10 تا 15 قطره اسانس این دو گیاه در یک لیتر آب و پخش بخار آن در خانه بسیار اثر بخش است.

6- درمان سینوزیت

سینوزیت هم از جمله بیماری های عفونی است که به یاری بخور بابونه قابل درمان و حتی پیشگیری است. درمان سینوزیت از طریق بخور بابونه از دو طریق صورت می گیرد. در واقع بابونه در این زمینه دو کار مهم انجام می دهد؛ اولی باز کردن مجاری سینوس هاست و دومین اثر آن کاهش ساخت ترشحات داخل مجاری بینی است. نظر متخصصان طب سنتی هم بر این است که برای درمان بیماری سینوزیت باید همواره از بخور به ویژه بخور بابونه استفاده کرد. گل بابونه در درمان نهایی سینوزیت هم مؤثر است و تأثیر زیادی در کاهش درد در ناحیه پیشانی فرد به خصوص در فصول سرد سال دارد.

مضرات بخور بابونه

گیاه بابونه همواره سودمند نیست. مصرف گیاه بابونه و فراورده های حاصل از آن در دوران بارداری و شیردهی بانوان با ایجاد حساسیت و آلرژی همراه است و باید از مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی به صورت جدی خودداری گردد. علاوه براین، استفاده از گیاه بابونه و محصولات به دست آمده از آن ممکن است به طور نادر باعث ایجاد واکنش های خفیف آلرژیک گردد و در صورت مصرف بیش از حد این گیاه، علائمی مانند سردرد، آفت و زخم دهانی، ورم چشم، تهوع، استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.

در زمان های گذشته مردم به صورت سنتی فقط از گل های گیاه بابونه استفاده می کردند ولی در زمان حال از اسانس این گیاه شگفت انگیز در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی و غذائی به طور گسترده ای استفاده می گردد. در کشورمان هم استفاده از بابونه در زمینه داروسازی روز به روز در حال افزایش است و داروهای متنوعی در داروخانه می توان یافت که بابونه از مواد مفید موجود در تهیه و فراوری آن هاست.

منبع: مجله انگیزه

به "آشنایی با خواص بخور بابونه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص بخور بابونه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید